Veterani de razboi - A.N.C.M.R.R. OLT

Go to content

Main menu:

Veterani de razboi

Asociatii partenere
 

ASOCIATIA VETERANILOR DE RAZBOI


S-a organizat ca asociatie independenta, fara personalitate juridica în vara anului 1974, având ca presedinte pâna în anul 1980 pe col.(r) Popescu Nicolae, ofiter de stat major, apoi pe mr.(r) Lupu Ion pâna în anul 1988, iar din 1988 pâna în anul 2007, pe lt. col.(r) Ivanovici Constantin.

Din anul 1985 Asociatia si-a mutat sediul la parterul noului local al Cercului Militar. Sub presedintia col.(r) Ivanovici Constantin, Asociatia din garnizoana Caracal a facut demersurile pentru a face parte din Filiala judeteana Olt a Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, devenita persoana juridica dupa 1990.

În baza Legii 49/1991 si sub îndrumarea nemijlocita a col. Badea Marin de la C.M.J. Olt, la data de 1 iulie 1991, în prezenta a 30 de veterani de razboi, s-a înfiintat subfiliala Caracal a Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi.

Primul Comitet de conducere al asociatiei a fost format din:
1. Andrei Marin - presedinte;
2. Popescu Toader - vice-presedinte;
3. Ivanovici Constantin - vicepresedinte;
4. Popescu T. Marin - secretar;
5. Buiculescu Victor - membru;
6. Corsei C. Dumitru - membru;
7. Serbanescu Toma - membru.

Principala sarcina a comitetului a fost aceea de a identifica si lua în evidenta pe toti veteranii de razboi, mutilatii si vaduvele de razboi din zona de responsabilitate, si pe cei decorati pentru merite deosebite pe câmpul de lupta. Pâna în anul 2000 au fost luate în evidenta 3.024 de persoane din orasul Caracal si din cele 18 comune arondate. Acestora li s-au întocmit dosare cu documentele necesare pentru primirea drepturilor în conformitate cu prevederile Legii 49/1991.

Pentru activitatea desfasurata, asociatia a fost apreciata de conducerea Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, membrii comitetului de conducere fiind distinsi cu diplome de onoare.

Membrii asociatiei sunt întotdeauna prezenti la ceremoniile organizate de Ziua Eroilor, când depun coroane la monumentele eroilor, iar presedintele comitetului de conducere al asociatiei rosteste cuvinte de pioasa amintire pentru toti ostasii Romanatiului cazuti pe câmpurile de lupta pentru apararea tarii.

În urma adunarii asociatiei din 15 iulie 2007, comitetul de conducere este format din:
1. Balaban Dumitru - presedinte;
2. Diaconescu Nicolae - vicepresedinte;
3. Corsei C. Dumitru - secretar;
4. Sandulescu Constantin - membru.

 
 
Back to content | Back to main menu